CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

Scheuveln

Op 15 februari organiseert het GO-Team een activiteit namelijk:
schaatsen in Thialf (Heerenveen) iedereen die mee gaat en wil, kan zich opgeven in de lijsten die hangen in de hal. Wel is iedereen verplicht zijn / haar eigen schaatsen mee te nemen, je kan ze daar ook huren als je zelf geen schaatsen hebt. Trek warme kleren aan en neem handschoenen mee, en evenuteel iets lekkers. Daar kan je ook iets kopen als je wil, maar zelf iets mee nemen is goedkoper ;-)
We gaan schaatsen van 13:30 uur tot en met 15:30 uur. We gaan als groep heen en verzamelen bij de kerk om 12:45 uur bij de kerk. Meer informatie kun je opvragen
bij Arati Marinus

Samen eten voor alleenstaanden

Omdat de maaltijd en ontmoeting voor de weduwen en weduwnaars afgelopen november in De Schakel als positief ervaren is, willen wij hiermee doorgaan door
maandelijks een maaltijd te organiseren.
Ook de alleenstaanden zijn deze avonden van harte welkom!
Het is de bedoeling dat Popko en Griet de Vries gaan koken. De maaltijd is weer in De Schakel en wordt gehouden op de laatste woensdag van de maand.
Inloop is vanaf 17.00 uur en om 17.30 gaan we met elkaar aan tafel.
De kosten zijn 6,-- per persoon en u kunt u hiervoor opgeven bij Martje Reitsema of Sienke Reitzema.
Mocht u vervoer nodig hebben, dan kan dat geregeld worden.
De data zijn als volgt: 29 januari, 26 februari en 25 maart

Schenk een Bijbel

De Bijbel is een lamp voor de voet en een licht op het pad. God gebruikt Zijn Woord om in de duisternis met Zijn Licht te schijnen. In veel gebieden op deze wereld zijn echter weinig Bijbels. Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) wil christenen in vervolging en armoede een eigen Bijbel geven. Het is voor hen een bezit van onschatbare waarde. Door mee te doen aan de potgrondactie helpt u Gods Woord te planten in landen als Noord-Korea, China, Pakistan, India en Irak. Mogen we op u rekenen? U kunt t/m 29 februari a.s. potgrond bestellen voor € 4,50 per zak (40L). dit kan via: www.planteenbijbel.nl/bestellen of door het inleveren van een bestelformulier in de daarvoor bestemde bussen of op Peebos 35 Doezum. Bestelformulieren liggen op de tafels in beide hallen van de kerk. De potgrond is universeel bruikbaar voor binnen en buiten.  D.V. op zaterdag 21 maart 2020 kunt u (tussen 10.00 uur en 16.00 uur) uw bestelling ophalen bij Karst en Marianna Pera, Peebos 35 Doezum.

Met de opbrengst van twee zakken potgrond geeft u een Bijbel. Hebt u geen potgrond nodig? U kunt alsnog Bijbels schenken. Eén Bijbel kost slechts € 5,- U kunt uw gift overmaken op één van onze bankrekeningen: ABN AMRO: NL 51 ABNA 0561455139 of ING: NL 18 INGB 0003134057O.v.v. projectnummer "8057".

 

Heb je zin in een bijzonder avondje uit eten? 

Doel

Het “ik-geloof-het-wel”-diner heeft als doel twee mensen met elkaar te verbinden en
hun relatie te verdiepen.
Een goed gesprek over zingeving verbindt.
“Ik-geloof-het-wel” wil helpen “het” (weer) bespreekbaar te maken.
Dit gebeurt tijdens de gangen van het diner.
Je krijgt handvatten aangereikt die stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan over wat je wel/niet gelooft.

Benodigdheden

Positieve nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling in elkaar zijn waardevolle ingrediënten voor het deelnemen aan het “ik-geloof-het-wel-diner”.
Basisvoorwaarde is dat je het gesprek zonder overtuigingsdrang aangaat.
Luister naar elkaar en geef de ander de ruimte om zijn of haar overtuiging te delen.

Grote kans dat je een zeer waardevolle avond zult beleven!

Wanneer : vrijdag 13 maart 2020
Waar :      de Veste te Opende
Tijd :        19.00 uur

De eerste tafels zijn al gereserveerd, dus geef je snel op!

Meer weten? Bekijk ook eens de website:  

http://www.ikgeloofhetwel.nl/promotie

 

 

Bijbelwoordenboek

Regelmatig is er op zondagmiddag een leerdienst waarin we samen stil staan bij de Bijbelse betekenis van een bepaald woord.

Uitwerking
1. U of jij kunt een 'woordenboek' (Mijn bijbelwoorden-boek) ontvangen. In dit woordenboek staan alle bijbelwoorden die behandeld worden. Elke dienst kun je, wanneer je dat wilt, aantekeningen maken en zo je eigen bijbelwoorden-boek compleet maken.

2. Voor elke dienst meldt iemand zich aan bij ds. Robbert Jansen om alvast naar het bijbelwoord te kijken. Deze persoon kiest een tweede persoon uit waarmee hij of zij minstens 25 jaar in leeftijd verschilt. Deze tweede persoon kijkt ook naar hetzelfde bijbelwoord. Samen geven deze twee kort (max. 2 minuten) in de dienst weer wat hun bevindingen zijn. Dat kan d.m.v. het (ruim op tijd) opgeven van een lied, schrijven van een lied / gedicht / opstel, maken van een kunstwerk, tekening, moodboard enz.
In de hal van De Schakel hangt een lijst met data.

Je kunt je aanmelden bij ds. Robbert Jansen