CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

Schenk een Bijbel

De Bijbel is een lamp voor de voet en een licht op het pad. God gebruikt Zijn Woord om in de duisternis met Zijn Licht te schijnen. In veel gebieden op deze wereld zijn echter weinig Bijbels.Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) wil christenen in vervolging en armoede een eigen Bijbel geven. Het is voor hen een bezit van onschatbare waarde! Er is toenemende vraag naar Bijbels om te verspreiden onder andersgelovigen, zoals hindoes en moslims. Ook zij hebben het Evangelie dringend nodig. Door mee te doen aan de potgrondactie helpt u Gods Woord te planten in landen als Noord-Korea, China, Pakistan, India en Irak. Mogen we op u rekenen?

U kunt t/m 28 februari a.s. potgrond bestellen voor € 4,50 per zak (40L). dit kan via: www.planteenbijbel.nl/bestellen of door het inleveren van een bestelformulier in de daarvoor bestemde bussen of op Peebos 35 Doezum. Bestelformulieren liggen op de tafels in beide hallen van de kerk. De potgrond is universeel bruikbaar voor binnen en buiten.

D.V. op zaterdag 16 maart 2019 kunt u (tussen 10.00 uur en 16.00 uur) uw bestelling ophalen bij Karst en Marianna Pera, Peebos 35 Doezum.

Met de opbrengst van twee zakken potgrond geeft u een Bijbel. Hebt u geen potgrond nodig? U kunt alsnog Bijbels schenken. Eén Bijbel kost slechts € 5,- U kunt uw gift overmaken op één van onze bankrekeningen: ABN AMRO: NL 51 ABNA 0561455139 of ING: NL 18 INGB 0003134057 o.v.v. projectnummer "8057".

 

100 jaar Wereld Gebedsdag 2019

Op vrijdag 1 maart in het Witte Kerkje te Grootegast, aanvang: 19:30 uur, welkom!

Elk jaar opnieuw gaat op de eerste vrijdag in maart het GEBED in 24 uur de WERELD rond.
Sinds het ontstaan in 1919 is dat een Internationaal gebeuren.
In Nederland wordt dit jaar voor de 90ste keer deze viering georganiseerd.
De Europese conferentie Wereld Gebedsdag wordt daarom dit jaar in juni in Nederland georganiseerd. Een hele eer voor ons land.
Wereldwijd, in 173 landen en in meer dan 500 plaatsen Nederland (sinds 1929) zijn werkgroepen actief in de organisatie van deze viering. Bijzonder!
Ieder jaar voelen mannen en vrouwen zich door gebed verenigd en bemoedigd.
Door de Wereld Gebedsdag krijgt het christelijk geloof een Internationale oecumenische dimensie.
Wat deze vrijdag tot een speciale dag maakt is het feit dat gedurende 24 uur, de wereld rond, bijeenkomsten plaatsvinden waar dezelfde noden voor God worden gebracht, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde Schriftlezingen worden gelezen. 

Thema
De orde van dienst voor dit jaar werd opgesteld door de werkgroep in Slovenië.
Zij kozen voor het thema: ‘Welkom, God nodigt je uit!’ Geïnspireerd op Lucas 14: 15-24

 

Heb je zin in een bijzonder avondje uit eten?    

Wanneer: vrijdag 22 maart 2019
Waar : de Veste te Opende
Tijd: 19.00 uur

Voor meer info:

http://www.ikgeloofhetwel.nl

Er zijn nog een paar tafels vrij, dus…..

GEEF JE SNEL OP!

 


Uitdaging:

in één jaar de hele Bijbel lezen

Veel mensen willen graag de Bijbel van kaft tot kaft lezen, maar weten niet waar ze moeten beginnen of vinden het een uitdaging om het lezen vol te houden. Bijbel in een jaar biedt uitkomst. Dat is een complete bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling, maar dan opgedeeld in 365 stukken, aantrekkelijk en overzichtelijk vormgegeven.

Hierbij enkele tips om de uitdaging aan te gaan:

Kies een vast moment
Probeer elke dag op een vast moment uit de Bijbel te lezen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan, of sta elke dag een half uur eerder op om je dag te beginnen met Bijbellezen. Of verdeel het over de dag en lees steeds een stuk na elke maaltijd.
 
In de buurt
Het helpt als je de Bijbel letterlijk in de buurt houdt. Leg hem dus op een plek waar je hem goed ziet.
 
Kies een bijleesdag
Gebruik één dag in de week waarop je meer vrije tijd hebt om bij te lezen als je achterloopt. Op die manier ga je nooit te veel achterlopen als je even een dag geen tijd had.
 
Vertel het anderen
Vertel aan andere mensen dat je bezig bent om de Bijbel in één jaar te lezen. Zo kunnen zij je houden aan je goede voornemen. En misschien willen ze wel meedoen! Deel met elkaar hoe het gaat. Je kunt je ook aanmelden bij de Facebookgroep van het NBG. Daar geven we je elke week nieuwe tips of achtergrondinformatie bij verschillende teksten.
 
Lees hardop
Probeer af en toe hardop te lezen. Dat is een bijzondere manier om de Bijbel echt te laten klinken.
 
Schrijf mee
Maak aantekeningen terwijl je leest. Dat kan door uitroeptekens te zetten bij wat je mooi vindt, en vraagtekens waar je vragen bij hebt. Of koop een mooi boekje, en schrijf elke dag op wat je opvalt en wat de tekst met je doet. Zo maak je je eigen bijbeldagboek!

Ga eens naar debijbel.nl

Hier kun je verschillende vertalingen met elkaar vergelijken.

Laat je niet uit het veld slaan

Soms is het gewoon even zwaar om het vol te houden. Misschien spreken de teksten je niet zo aan. Of ben je erg druk en is het moeilijk om je te concentreren. Wees dan niet te streng voor jezelf! Misschien zegt een Bijbeltekst je nu niets. Soms komt dat later wel, als je meer verbanden met andere teksten gaat ontdekken. En ook als dat niet gebeurt is dat niet erg! Focus vooral op teksten die je wel raken.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

Contactpersoon: Paula v.d. Vegt en Gerda Apoll