CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

Ds. Robbert Jansen 12,5 jaar predikant

    

11 juli 2020: Tussen 10.00 en 12.00 uur brachten vele gemeenteleden, op allerlei manieren,  de felicitaties over aan ds. Robbert Jansen vanwege zijn 12,5 jarig jubileum als predikant. Zijn vrouw Nelleke en hun kinderen Hanne, Elise, Sam en Christie hadden alles mooi versierd. 

 

Onderstaand artikel stond 12,5 jaar geleden in het Kerkblad voor het Noorden.

 

Gulle gevers bedankt!

Afgelopen maand kon er op een aantal plekken lege flessen worden ingeleverd. Dit voor inzameling van het vakantiebijbelfeest dat op zaterdag 17 oktober zal plaatsvinden.
Wij zijn erg blij te melden dat hier flink gehoor aan is gegeven!
Daarom mogen wij het prachtige bedrag van maar liefst: 265 euro bekend maken!

Alle gulle gevers hartelijk bedankt voor de donaties. Ook voor alle punten waar gedoneerd mocht worden, vriendelijk bedankt dat wij daar containers/ kistjes/ donatiedozen mochten plaatsen.

Samen maken wij er een mooi vakantiebijbelfeest van!

Hartelijke groet,

Organisatie vakantiebijbelfeest Kornhorn

 

Mededeling betreffende Corona

Beste broeders en zusters,

Vanwege de verspreiding van het corona-virus en de informatie en oproep van de overheid in deze zullen tot nader bericht geen kerkdiensten plaatsvinden in het kerkgebouw.

Via kerkdienstgemist kunt u 's morgens meeluisteren naar een uitzending. 

Aan wie graag gaven in de collecte wil doen, wordt gevraagd een gift naar de kerk over te maken.

Dit alles doet ons nog eens nadrukkelijk beseffen hoe rijk gezegend we zijn dat we zo vaak ongestoord konden samenkomen om de Here te dienen. Met verlangen zien we uit naar het moment waarop dat weer kan.

Laten we samen steeds in gebed zijn dat Zijn Koninkrijk komt en dwars door dit alles heen gebouwd wordt.

In Christus verbonden!

Namens de Kerkenraad CGK Kornhorn,
Kees Nijenhuis, voorzitter

 

Orgelspel op de woensdagavond

De komende tijd zal broeder Piet Dijkstra op woensdagavond om 19u in de kerk een aantal liederen op het orgel spelen. Dit is mee te luisteren via kerkomroep.nl
Mocht u verzoekliederen hebben, dan kunt u die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Piet kiest uit welke liederen hij zal spelen.
We zijn dankbaar voor dit stukje eigen geluid uit het kerkgebouw.

 

Ik pen benieuwd

We hebben een prachtige gemeente met jong en oud(er). Op dit moment kunnen we elkaar niet ontmoeten. Veel jongeren zitten inmiddels hele dagen naar schermen te kijken voor school, muziekles, contact met vrienden, enzovoort. Er worden pogingen gedaan om ouderen ook te leren facetimen, appen, zoomen, skypen, etc. Ze doen hun best en komen een heel eind. Maar er is ook iets dat de oudere generatie aan de jongere kan leren. Het is een geweldige ervaring om een echte handgeschreven en geposte brief te ontvangen. Daarom lanceerden we het idee: ik pen benieuwd.

Wie wil meedoen? Doe het scherm even uit en schrijf een brief aan iemand met wie je minstens 25 jaar in leeftijd verschilt.
Er zijn al heel wat enthousiaste reacties binnengekomen en brieven de deur uit gegaan. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij ds. Robbert Jansen of br. Rik ter Maat.

 

Gelegenheid om na te praten

Dan is er nog een tip: Er is geen gezamenlijk koffiedrinken na de dienst, maar er is wel gelegenheid om na te praten. Via telefoon, mail of app kunnen we contact met elkaar hebben. Eventueel kunt u vooraf afspraken met elkaar maken om na de dienst contact te hebben.

 

Hout moet, houd moed      

In het kerkgebouw hangt een kruis met daarop ‘hout moet, houd moed’. Mocht u thuis ook een kruisje willen (18 x 12,5 cm) met die tekst, dan zijn die te bestellen via http://www.bidenwerk.nl/. De opbrengst is voor CGK Kornhorn. Bestellingen het liefst via de website en anders via Rik ter Maat.

 

Bijbelwoordenboek

Regelmatig is er op zondagmiddag een leerdienst waarin we samen stil staan bij de Bijbelse betekenis van een bepaald woord.

Uitwerking
1. U of jij kunt een 'woordenboek' (Mijn bijbelwoorden-boek) ontvangen. In dit woordenboek staan alle bijbelwoorden die behandeld worden. Elke dienst kun je, wanneer je dat wilt, aantekeningen maken en zo je eigen bijbelwoorden-boek compleet maken.

2. Voor elke dienst meldt iemand zich aan bij ds. Robbert Jansen om alvast naar het bijbelwoord te kijken. Deze persoon kiest een tweede persoon uit waarmee hij of zij minstens 25 jaar in leeftijd verschilt. Deze tweede persoon kijkt ook naar hetzelfde bijbelwoord. Samen geven deze twee kort (max. 2 minuten) in de dienst weer wat hun bevindingen zijn. Dat kan d.m.v. het (ruim op tijd) opgeven van een lied, schrijven van een lied / gedicht / opstel, maken van een kunstwerk, tekening, moodboard enz.
In de hal van De Schakel hangt een lijst met data.

Je kunt je aanmelden bij ds. Robbert Jansen