Actie voor de voedselbank

Hoge kosten voor alles: Voedselbank verlaagt drempel voor voedselpakket.

Voedselbanken hebben de drempel voor het krijgen van een voedselpakket verlaagd. Dat besluit werd genomen omdat de kosten voor levensonderhoud hard zijn gestegen. De voedselbanken kijken naar het aantal gezinsleden en naar de inkomsten en de vaste lasten.

Een alleenstaande ouder met twee kinderen kwam eerst in aanmerking voor een voedselpakket als er maandelijks minder dan 450 euro overbleef voor bijvoorbeeld eten en drinken. Dat bedrag ligt nu op 520 euro. Hierdoor is de druk op de voedselbanken groter. Supermarkten en andere winkeliers werken effici├źnter waardoor er minder voedselverspilling is maar dit betekend ook dat de voedselbanken minder producten aangeleverd krijgen.

CGK Kornhorn steunt de voedselbank Grootegast-Marum financieel. Hiervoor wordt 1 keer per kwartaal een collecte gehouden.

Daarnaast is de diaconie van voornemens om in de maand december een voedselactie te organiseren.

Hieronder vindt u een boodschappenlijstje met gewenste producten. Let op: De producten moeten lang houdbaar zijn en de houdbaarheidsdatum mag niet verstreken zijn.

Houdbare melk

Houdbare koffiemelk

Brinta

Ontbijtkoek

Jam

Zilvervliesrijst

Mie/macaroni

Mix voor bami/nasi/macaroni

Groente in blik

Pakjes soep

U kunt de producten inleveren bij de ingang van de Schakel op 27 november, 4 december en 11 december

   

Kerstviering

Graag zouden we op D.V. 15 december 2022 met de ouderen broeders en zusters kerst vieren zoals we in het verleden ook hebben gedaan. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.
We hopen van harte dat deze viering door mag gaan, maar we weten van voorgaande jaren dat de situatie zo maar anders kan zijn.

Hartelijke groeten,
De wijkbezoekers.

 

Kerkdiensten in "de Schakel"

In verband met de hoge energieprijzen worden met ingang van zondag 16 oktober de kerkdiensten gehouden in gebouw "de Schakel" (achter de kerk).