CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

 4e Advent

De vier adventskaarsen staan in één lijn met de vijfpuntige ster.

Het getal vijf symboliseert de verbondenheid van God met deze aarde (de vier windstreken). De vlam van de te ontsteken adventskaars brandt in het hart van de ster, het Licht van Christus. De linten verbinden de ster met de kaarsen. Goudgeel drukt kracht van licht, wijsheid en bescherming uit. Vertrouwen op U: als een rots om op te bouwen, als een poort, naar een nieuw leven, als kracht om grenzen te doorbreken en ruim baan te maken voor Uw licht op aarde.

 

3e Advent

De vier adventskaarsen staan in één lijn met de vijfpuntige ster.

Het getal vijf symboliseert de verbondenheid van God met deze aarde (de vier windstreken). De vlam van de te ontsteken adventskaars brandt in het hart van de ster, het Licht van Christus. De linten verbinden de ster met de kaarsen. Oranje is de kleur van beweging, warmte, genezing en levenskracht. Het is de kleur van vuur en vlammen, het beeld waarin de Geest van God verschijnt aan mensen. Momenten waarop er beweging, nieuw leven komt in een schijnbaar uitzichtloze situatie.

 

 2e Advent

De vier adventskaarsen staan in één lijn met de vijfpuntige ster.

Het getal vijf symboliseert de verbondenheid van God met deze aarde (de vier windstreken). De vlam van de te ontsteken adventskaars brandt in het hart van de ster, het Licht van Christus. De linten verbinden de ster met de kaarsen. De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. In de schikking wordt dat beeld versterkt door de vruchten. Vrucht dragen is een centraal thema in de Bijbel. Wie zich verbonden weet met God en in woord en daad wil leven vanuit het Licht zal vrucht dragen.

 

1e Advent

De vier adventskaarsen staan in één lijn met de vijfpuntige ster. Het getal vijf symboliseert de verbondenheid van God met deze aarde (de vier windstreken). De vlam van de te ontsteken adventskaars brandt in het hart van de ster, het Licht van Christus. Een paars lint verbindt de ster met deze kaars.

De kleur rood verwijst naar de Heilige Geest, liefde en verlangen naar recht en vrede.