CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

 

Geloven in opvoeding voor ouders van pubers (11-17 jaar)


Je puber opvoeden: het is soms al moeilijk genoeg. Laat staan opvoeden met geloven. Hoe ervaren andere ouders dat? Hoe kun je je kind iets meegeven zonder dat het er dik bovenop ligt of allemaal zo moeizaam gaat?
Hoe belangrijk school, vrienden en kerk ook zijn, de meeste tijd brengen kinderen thuis door.
Als vader of moeder staan we op nummer één als het gaat om het meegeven van het geloofsleven aan onze kinderen. Als ouders hebben we meer dan twee keer zoveel invloed als het jeugdwerk van de kerk. Het voorleven en overdragen van geloof begint dus bij ons als opvoeders. 
Er kan soms verlegenheid zijn als het om opvoeden en geloven gaat. Kinderen stellen moeilijke vragen. We vinden het lastig om antwoord te geven, omdat wij het zelf ook niet precies weten. Vaak kunnen we niet uit de voeten met de antwoorden die wij zelf als kind kregen. Natuurlijk hoef je niet overal een pasklaar antwoord op te hebben, maar kinderen en jongeren verwachten wel helderheid en een doorleefd geloof. Daarom is het belangrijk om na te denken wát we nu eigenlijk geloven.
 
Gezamenlijk met de CGKV Surhuisterveen hebben we daarom Wilhelm Cnossen en Lisa Drijfhout uitgenodigd om ons als ouders te ondersteunen in het doorgeven van ons geloof in de opvoeding. Op hun website www.pedagoog-ik.nl kun je meer informatie over hen vinden. Samen hopen we elkaar te bemoedigen en te inspireren.
De twee avonden zijn informatief, maar er is ook veel ruimte voor vragen en overleg met elkaar als ouders. Dus wil je meer weten over wat er speelt in het leven van een puber en ben je benieuwd hoe andere ouders het doen? Geef je dan snel op voor deze inspirerende avonden.
 
Wanneer: 7 en 21 juni 2018
Start: 19:30 in de Regenboog (CGKV Surhuisterveen)
Opgeven: Nynke de Vries of Rik ter Maat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 

 

DOORGEEF samenleesbijbel


Dit is een bijbel, niet zomaar een samenleesbijbel, maar een DOORGEEF samenleesbijbel.
Deze bijbel gaat langs alle gezinnen met kinderen van de CGK Kornhorn.
De bijbel blijft een week. In die week kun je er als gezin uit lezen, over praten, uit werken.


Ontdek hoe leuk bijbellezen is en hoeveel mogelijkheden de samenleesbijbel biedt.
Ervaringen kunnen in het boekje voorin geschreven worden, zodat anderen ook kunnen profiteren van de ervaringen.

Na een week wordt de bijbel doorgegeven aan het volgende gezin op de lijst.
We hopen dat we zo als gemeente kunnen genieten van het bijbellezen met elkaar.

Psalm 78:4
Ook onze kinderen, moeten dat weten. Wij zullen hun het verhaal vertellen over de machtige daden van de Heer, de wonderen die hij heeft gedaan.