CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

Vrijdag 18 en zaterdag 19 mei: I'm Not Ashamed

 
Deze maand het waargebeurde en indrukwekkende verhaal van Rachel Joy Scott die omkwam bij het bloedbad op Columbine High school in Colorado.
I’m Not Ashamed is het inspirerende verhaal van Rachel, gebaseerd op haar eigen woorden uit het dagboek dat ze bijhield.
Het verhaal laat zien dat Rachel oog had voor mensen die niemand anders zag staan, maar ook dat ze worstelde met de vragen van het leven.
Door schade en schande wijs geworden koos ze ervoor om haar liefde voor Jezus te delen met de mensen om haar heen, inclusief degenen die haar zouden vermoorden.
 
20 april 1999 staat voor altijd in het geheugen van de Amerikanen gegrift. Op die dag vermoorden twee jongens op Columbine High School twaalf medestudenten en een leraar. Voorzien van geweren en zelfgemaakte bommen zijn ze van plan zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Rachel Joy Scott is de eerste die door hen gedood wordt. Ze zit op dat moment buiten in het gras te lunchen als ze door diverse schoten wordt geraakt. Net voor ze overlijdt, vragen de jongens, klasgenoten van Rachel, of ze nog steeds in God gelooft. Een paar seconden later maakt een geweerschot een einde aan haar nog jonge leven.

Inmiddels heeft haar verhaal miljoenen mensen geraakt.
Haar wens om het verschil te maken, is zo op een bijzondere manier uitgekomen.

 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni: All Saints

 
ALL SAINTS is gebaseerd op het waargebeurde inspirerende verhaal van een verkoper die dominee werd, Michael Spurlock (John Corbett), het kleine kerkje dat hij moest sluiten en een groep vluchtelingen uit Zuidoost-Azië. Samen riskeerden ze alles om de zaadjes te planten voor een toekomst die hen allen nog weleens zou kunnen redden.

 

 
Tot ziens bij

www.filmhuiswesterkwartier.nl (voor trailers klikt u op deze link)
Nienoord 20 Leek
Aanvang 19:30 uur
(geen PIN aanwezig)