CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

KORNHORN

 

 

Van 29 mei t/m 1 juni 2019
Camping Jiltdijksheide – Opende
De dagen rond Hemelvaart (woensdagmiddag tot zaterdagochtend) is er weer een HeGeKaDa.

Dat wil zeggen: Hemelvaart Gemeente Kampeer Dagen.
We kamperen dan, ieder met zijn eigen of geleende tent of caravan op een veld van camping Jiltdijksheide (tegen SVR tarief)
Er is geen vast programma. We zien wel wat we gaan doen, waar we zin in hebben. Een spel, samen koffie drinken, samen eten, wandelen. Kortom, een ontspannen manier van gemeente zijn en een mooie manier om zo de Hemelvaart van onze Heer te vieren.
Geef je nu op via de lijst in de hal van de kerk of bij Rik ter Maat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met Johannes toeleven naar Pasen

Wie ben ik en hoe leef ik?
Wat zegt Jezus over zichzelf en wat betekent dat voor mij?
Wie in de veertigdagentijd bij zulke vragen wil stilstaan, kan het leesplan van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) volgen. Deelnemers lezen vanaf 6 maart het hele Johannes-evangelie op weg naar Pasen. Het leesplan komt digitaal beschikbaar via debijbel.nl, de app Mijn Bijbel en als boekje.

‘In de veertigdagentijd staan veel mensen stil bij vragen die hun dagelijkse bezigheden overstijgen’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Bijvoorbeeld de vraag: wie ben ik, los van mijn gewoontes en prestaties? Wie wij zijn, hangt volgens het Johannes-evangelie nauw samen met de vraag wie Jezus is.

Daarom is alles wat Johannes over Jezus opschreef, een uitnodiging aan ons als lezers. We willen de deelnemers aan dit leesplan uitdagen: wat zegt Jezus over zichzelf en wat kan dat voor mij betekenen? De zeven “Ik-ben”-uitspraken van Jezus in dit evangelie vormen daarbij de rode draad.’
Met het leesplan lees je in veertig dagen het hele bijbelboek Johannes door. De bijbelteksten komen uit de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), een vertaling vanuit de bronteksten van de Bijbel in hedendaags, natuurlijk Nederlands.

Het fraai uitgevoerde boekje is te bestellen via de vrijwilliger van het NBG of via deze link: www.bijbelgenootschap.nl/40dagentijd.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap
Contactpersoon: Paula v.d. Vegt en Gerda Apoll

 

Filmhuis Westerkwartier

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april komt:

MY DADDY IS IN HEAVEN

Becca, Adam en hun 5-jarige dochter Acie leiden het perfecte leven tot een tragisch ongeluk een einde maakt aan dat geluk. Overmand door verdriet door de dood van Adam besluit Becca haar dochter bij opa Rick achter te laten en op verhaal te komen bij een oude vriendin. Ze verlaat de familieboerderij en stort zich op aanraden van June enigszins naïef in een leven vol feestjes en alcohol. Het blijkt geen remedie tegen de pijn van haar verlies en resulteert uiteindelijk zelfs in een arrestatie. En dan rest Becca niets anders dan terug te vallen op het geloof dat ze ooit had en de familie die haar zo dierbaar was.

 

Tot ziens bij

www.filmhuiswesterkwartier.nl

(voor trailers klikt u op deze link)

Nienoord 20 Leek
Aanvang 19:30 uur
(geen PIN aanwezig)